بلژیک کشوری در غرب اروپا و یکی از اعضای اتحادیه اروپا است. پایتخت آن بروکسل است. بلژیک در شمال با هلند، در شرق با آلمان، در جنوب شرقی با لوکزامبورگ، در جنوب با فرانسه و از شمال غربی با دریای شمال مجاور است. خط جدایی فرهنگی ژرمن‌ها و رومی‌زبانان از میانه‌های کشور بلژیک می‌گذرد. دریاتور در ابن مطلب شما را با نحوه اخذ ویزای بلژیک و آدرس سفارت بلژیک در تهران آشنا می کند.

نحوه اخذ ویزای بلژیک و آدرس سفارت

نکاتی مهم برای دریافت ویزای بلژیک

وقت ملاقات و فرم‌های درخواست ویزا رایگان است.

مبالغ درخواست ویزا باید به یورو پرداخت شود (‌اسکناس ۵۰۰ یورویی قابل قبول نیست).

برای دریافت وقت ملاقات خود ۶ الی ۸ هفته قبل از تاریخ سفر اقدام کنید.

در نظر داشته باشید، در صورت عدم حضور در روز ملاقات تعیین شده خود، اجازه دریافت وقت مجدد به مدت سه ماه به شما داده نخواهد شد.

در نظر داشته باشید هیج اطلاعاتی در مورد وضعیت درخواست ویزای شما از طریق تلفن داده نخواهد شد.

به محض آماده شدن پاسخ درخواست ویزای شما، به صورت اتوماتیک با شما تماس خواهد گرفته شد.

برای تعیین وقت درخواست ویزا، به این موارد توجه کنید:

ابتدا به سایت سفارت مراجعه کنید و با تکمیل فرم درخواست، شماره اینترنتی دریافت نمایید. visaonweb.diplomatie.be

از تاریخ ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۶، سفارت بلژیک در تهران از فرآیند ویزای اینترنتی استفاده می‌کند.

اگر فرم به صورت صحیح تکمیل شود، شماره‌ای اینترنتی دریافت خواهید کرد. سپس برای دریافت وقت به سایت سفارت مراجعه کنید و کد اینترنتی که در مرحله قبل دریافت کردید را در دسترس داشته باشید تا به مراحل بعدی هدایت شوید.

www.visa4belgium.com

نکاتی برای گرفتن وقت سفارت بلژیک

بدون داشتن شماره اینترنتی نمی‌توانید وقت سفارت بلژیک دریافت کنید.

پس از دریافت شماره اینترنی، دیگر قادر به تغییر اطلاعات مندرج در فرم نیستید.

باید از فرم مربوطه پرینت گرفته و روز مراجعه به سفارت، ۲ کپی از آن به همراه داشته باشید.

اگر نام مندرج در فرم با نام فردی که وقت را گرفته است متفاوت باشد، بخش ویزا از پذیرش آن ها معذور است و باید مجددا اقدام به گرفتن وقت با اطلاعات صحیح و یکسان نمایید.

وقت تعیین شده صرفا به متقاضی تعلق دارد و امکان انتقال آن به فرد دیگری وجود ندارد.

ده دقیقه پیش از زمان تعیین شده باید در سفارت حضور داشته باشید. اگر خیلی زودتر از زمان مقرر در محل حاضر شوید، باید آن جا را ترک نموده و مجددا در زمان تعیین شده برگردید. همچنین اگر دیرتر از زمان ملاقات در محل حاضر شوید، وقت ملاقات شما لغو شده و باید وقت جدیدی تعیین کنید.

پس از رسیدن به سفارت، پاسپورت شما با فهرست وقت‌های روز جاری مطابقت داده می‌شود. در صورت تطبیق، اجازه ورود به بخش ویزا را خواهید داشت. در غیر این صورت اجازه ورود نخواهید داشت و باید وقت ملاقاتی با اطلاعات پاسپورت خودتان تعیین کنید.

به دلایل امنیتی تنها متقاضیان، اجازه ورود به اتاق عمومی انتظار داخل بخش ویزا را خواهند داشت. البته متقاضیان کم سن اجازه داشتن همراه را دارند.

اطلاعیه برای متقاضیان ویزای بلژیک

سفارت بر اساس وقت‌های داده شده، روزهای یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۲ آماده دریافت پرونده‌های درخواست ویزا است.

درخواست ویزا باید حداکثر ۳ ماه و حداقل ۳ هفته قبل از تاریخ مشخص شده برای عزیمت، انجام شود.

برای تعیین وقت جهت ارائه درخواست ویزا، می‌توانید شخصا و از طریق وب‌سایت سفارت اقدام کنید.

در شرایط اضطراری (به عنوان مثال برگزاری جلسه اضطراری، بیماری مهم اقوام و مواردی از این دست) می‌توانید از طریق ایمیل visa.teheran@diplobel.fed.be اقدام به درخواست وقت کنید.

فرم درخواست ویزا رایگان است و می‌توانید آن را از طریق سایت سفارت بلژیک دانلود کنید یا از پذیرش، درخواست تحویل یک یا چند فرم نمائید. این فرم انفرادی است و هر متقاضی باید برای خودش فرم پر کند، حتی اگر چند نفر در یک گذرنامه باشند. فرم را می‌توان به یکی از ۳ زبان ملی بلژیک (هلندی، فرانسه، آلمانی) یا انگلیسی پر کرد.

می‌توانید برای اطلاع یا دانلود اطلاعات و مدارک مربوط به انواع ویزا، به سایت مراجعه یا از پذیرش درخواست کنید تا برگه مربوط به نوع سفر مورد نظر را در اختیارتان قرار دهند. همیشه دقت داشته باشید که زمان درخواست ویزا، مدارکی که می‌توانند کمک کنند تا قصد شما برای ترک کشورهای عضو شینگن را قبل از خاتمه ویزا تعیین نمایند، ضمیمه پرونده خود کنید.

هزینه ویزای کوتاه مدت (ملاقات خانوادگی، توریستی، تجاری) ۶۰ یورو و برای ویزای طولانی مدت (الحاق به خانواده، دانشجوئی) ۱۸۰ یورو است. این مبلغ باید به یورو پرداخت شود، رد شدن درخواست ویزا به معنی بازپرداخت این مبالغ نیست.

هنگام درخواست ویزا، مهری در گذرنامه شما زده خواهد شد. این مهر تنها به این معنی است که درخواست ویزای شما دریافت شده و فاقد هرگونه بار حقوقی است.

در صورت مردود شدن درخواست ویزا، متقاضی دارای حق رجوع است. هنگام مراجعه متقاضی برای پس گرفتن گذرنامه خود، در برگه جواب منفی، فرآیندی که باید برای رجوع طی شود، مرجع ذی‌صلاح و مدت زمانی که در طی آن می‌توان درخواست بازنگری داد، اشاره شده است.

مدارک ویزای توریستی بلژیک

مدارک مورد نیاز برای شروع پذیرش جهت دریافت ویزای بلژیک

ﻓﺭﻡ ﺩﺭﺧﻭﺍﺳﺕ ﻭﻳﺯﺍی ﺗﮑﻣﻳﻝ ﻭ ﺍﻣﺿﺎ ﺷﺩﻩ ﺑﻪ ﻫﻣﺭﺍﻩ ﻳﮏ ﻋﺩﺩ ﮐﭘﯽ
دو عکس جدید (قطع پاسپورتی)
هزینه درخواست ویزا
اصل و یک سری کپی از مدارک زیر (اصل مدارک به متقاضی بازگردانده می‌شود) باید ارائه شود:

۱. پاسپورت ملی فرد متقاضی که حداقل باید ۳ ماه بعد از تاریخ ویزا،‌ اعتبار داشته باشد. به همراه کپی صفحات ۲، ۳ و ۴ پاسپورت و همه صفحاتی که ویزا و مهر دارد.

۲. ترجمه شناسنامه

۳. شرح سفر شامل برنامه زمانی و مکان‌هایی که مایل به بازدید از آنها هستید.

۴. ارائه مدارک مبنی بر توانایی تقبل هزینه‌های این سفر (۹۵ یورو بابت هر روز اقامت)

۵. رزرو هتل برای تمامی مدت اقامت

۶. رزرو بلیت هواپیما مطابق با سفر

۷ بیمه نامه مسافرتی معتبر (با پوشش ۳۰۰۰ یورو). فهرست شرکت‌های معتبر را می‌توانید در سایت سفارت مشاهده کنید.

۸. مدارک اثبات وضعیت کاری متقاضیان

برای کارمندان:

گواهی اشتغال به کار

فیش حقوقی

مدرکی دال بر دارابودن بیمه درمانی (لیست بیمه)

گردش حساب ۶ ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی، کافی نیست)

برای تجار:

اسناد شرکت

رسید پرداخت آخرین مالیات

گردش حساب ۶ ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی، کافی نیست)

برای افراد با کار آزاد و خویش فرما:

پروانه کسب (دفتر،مغازه،..)

رسید پرداخت آخرین مالیات

گردش حساب ۶ ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی، کافی نیست)

برای افراد بازنشسته:

حکم بازنشستگی

گردش حساب ۶ ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی، کافی نیست)

برای همراهان، اگر شاغل نیستند:

همسر:

اثبات رابطه خویشاوندی (شناسنامه)

فرزندان:

اثبات رابطه خویشاوندی (شناسنامه- ارائه شناسنامه پدر برای کل خانواده کافی است)

برگه اشتغال به تحصیل (باتوجه به سن فرزند)

رضایتنامه محضری از پدر و مادر (در صورتی که فرزند تنها سفر می‌کند)

رضایتنامه محضری از پدر یا مادر (در صورتی که فرزند تنها با یکی از والدین سفر می‌کند)

درخواست ویزا به همراه مدارک ذکر شده باید حداقل یک ماه قبل از تاریخ تخمینی سفر ارائه شود.

پس از دریافت پاسخ مثبت ویزا، متقاضی باید رسید پرداخت هتل و بلیط خریداری شده خود را ارائه دهد.

آدرس سفارت بلژیک

سفارت بلژیک در تهران، خیابان فرشته، خیابان آقابزرگی، بن بست شیرین، شماره ۴ قرار دارد.

تلفن: ۲۲۳۹۱۹۰۹ – ۲۲۳۹۱۱۶۰
فکس: ۲۲۳۹۸۷۸۰

آدرس سایت سفارت بلژیک: www.visa4belgium.com

ساعات کاری سفارت بلژیک

سفارت بلژیک روزهای یکشنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۰۸:۰۰ تا ۱۵:۰۰ آماده ارائه خدمات به مراجعین است.

بخش ویزای سفارت بلژیک

تلفن بخش ویزای سفارت بلژیک در روزهای کاری تنها از ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰ و از ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰ قادر به پاسخگویی است.

تلفن بخش ویزا: ۲۲۲۴۸۵۸۲

بگرفته از کجارو  ( اطلاعات بر اساس منبع قرار داده شده و دریاتور مسئولیتی در قبال درستی اطلاعات ندارد لطفا  صحت آن را حتما قبل از اقدام با سایت منبع چک کنید )